2012. április 21. 22:28:40 írta: marisom

Borsó ültetés marisom módra

Ebben az évben úgy gondoltam, hogy a borsó támasztékot kap, a nap így jobban éri a növényeket, nem terül a földön el, így mindig száraz alatta a talaj, nem borulnak össze a sorok gyommentesen tartható, a hüvelyek jobban látszódnak, könnyebben szedhető, ha locsolom, akkor csak a tövéhez és nem a növényre kerül a víz, ezekre gondoltam, amikor kitaláltam, hogy fel kellene futtatni, mint az uborkát. Jelenleg így néz ki én bizakodom, hogy jól gondolkodtam

Minden évben nagy dilemmában vagyok, hogy mit hová ültessek, a féltett szőlőre is szemet vetettem, kell a nitrogén a szőlőnek gondoltam, de, ide már csak fészekbe vetettem, így könnyebb mind a kettőt gondozni.

Málnást sem kíméltem, a két sor között jó nagy hely van, most már itt is sorol a borsó, ezzel vége a borsó honfoglalásának, már csak az eredményre koncentrálok


Nagyon szép a kerted!
2012. április 21. 23:53:21 evimami [url]

Én már hallottam erről a technikáról, de eddig még nem alkalmaztuk. Valóban látszik, hogy nagyon szorgos gazdája vagy a kertnek! Igazán szép rendes!
2012. április 22. 20:16:37 margit2 [url]

Dédike köszönöm! Igyekszem minden percemet hasznosan eltölteni:-)
2012. április 22. 21:38:15 marisom [url]

Margit élvezem minden percét a „szabadságomnak” és természetesen én sem egyedül vagyok ám a kertben. Majd beszámolok, az eredményről és ezzel a technikával járó jó és rossz dologról is, eddig nem volt nehéz, háló volt, nád adott minden évben szépen termeljük (nő magától, csak levágni kell) meg kiirtani sem lehet, a többi meg talány, hogy milyen lesz:-)
2012. április 22. 21:44:41 marisom [url]

Hozzászólás    
Hozzászólás

nevem:
emlékezzek rád:
e-mail címem:

weblapom/blogom címe:

hozzászólásom:

captcha Captcha: